clock.sk

clock.sk – Najčastejšie chyby pri montáži nového oplotenia

Ľudia po celom svete si montujú nové oplotenie z rôznych dôvodov. Niekto potrebuje na svojom dvore viac súkromia a niekomu už doslúžilo staré pletivo na plot a potrebuje nové. Ak si majitelia domov vyberú urobiť montáž svojpomocne, často sa pri nej vyskytnú chyby, kvôli ktorým oplotenie nevyzerá úplne tip top.

 

Aby ste tomu predišli, potrebujete poznať najčastejšie omyly, ktorých sa ľudia dopúšťajú. Ušetríte si nielen svoje nervy, ale aj peniaze kvôli prípadným úpravám.

Jednou z najzákladnejších chýb, s ktorou sa ľudia stretávajú, je nemať správne vyznačené hranice medzi vaším a susedným pozemkom. To je dôležité najmä keď potrebujete do zeme inštalovať plotové stĺpiky na pletivo alebo podhrabovú dosku.

Ak stĺpiky alebo podhrabovú dosku nedopatrením nainštalujete na pozemok susedov alebo príliš blízko k svojmu domu, budeme ich musieť dať preč a začať odznova.

Dôležitá je takisto hĺbka a upevnenie plotového stĺpika. Mal by byť aspoň 60 centimetrov pod zemou a upevnený betónom. Inak by sa cez neho mohol ktokoľvek ľahko dostať.

Viac nájdete na www.martinec.sk.